Uzun ömürlü olmasını istiyorsanız klimanızın bakımı son derece önemlidir. Klimanızı bir nevi arabanız gibi düşünün: Yağınızı değiştirmezseniz, lastiklerinizi rotasyona tabi tutmazsanız ve frenlerinizi değiştirmezseniz, arabanız uzun süre dayanmaz ve daha ciddi sorunlara eğilimli olabilir. güvenlik etkileri. Klimanız da aynıdır: Bakımını düzgün yapmazsanız, sizi sıcakta boğuşmaya ve pahalı bir onarıma ihtiyaç duymanıza neden olacak maliyetli bir arıza yaşama olasılığınız çok daha yüksektir.
Bununla birlikte, birçok kişi klimalarının karmaşık olduğuna ve bakımının ortalama bir kişinin kendi başına yapamayacağı kadar zor olduğuna inanır. Derinlemesine bakım yalnızca deneyimli bir profesyonel tarafından yapılması gereken bir şey olsa da, kendi başınıza kolayca yapabileceğiniz pek çok önemli bakım görevi vardır! Bu görevler genellikle hiçbir ek alet gerektirmez, minimum cep masrafı gerektirir ve yine de klimanızın uzun vadeli ömrü ve işlevselliğinde muazzam bir fark yaratabilir.
Klima bakımı nedir?
Klima bakımı, klimanın hem genel kontrolünün hem de temizliğinin yapılmasına dayalı işlemlerdir. Klima bakım işlemi demek yalnızca belli noktaların temizlenmesi demek değildir. Klima bakımında temizliğin yanı sıra cihazın mevcut arızaları ve ilerde oluşturacağı arıza durumları tespit edilir. Ayrıca klimanın performansını etkileyen gaz seviyesi, elektrik bağlantıları, fan motoru gibi unsurlar da kontrol edilir.
Klima bakımının faydaları nelerdir?
Klima bakımının faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:
- Klima bakımı sayesinde cihazın ömrü uzar ve daha verimli çalışır.
- Klima bakımı sayesinde cihazın enerji tüketimi azalır ve elektrik faturasında tasarruf sağlanır.
- Klima bakımı sayesinde cihazın soğutma ve ısıtma kapasitesi artar ve istenen sıcaklığa daha hızlı ulaşılır.
- Klima bakımı sayesinde cihazdan çıkan havanın kalitesi yükselir ve sağlık açısından riskler azalır.
- Klima bakımı sayesinde cihazda oluşabilecek arızalar önceden önlenir ve gereksiz masraflardan kaçınılır.
Klima bakımı nasıl yapılır?
Klima bakımının nasıl yapılacağı klimanın tipine, boyutuna ve kullanım alanına göre değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak klima bakımının nasıl yapılacağına dair bazı adımları şöyle sıralayabiliriz:
- Klima bakımına başlamadan önce cihazın fişini çekmek ve tamamen kapalı olduğundan emin olmak gerekir.
- Klimanın iç ünitesinin filtresini sökmek ve toz, kir, polen gibi partiküllerden arındırmak için ılık su ve yumuşak bir bez kullanmak gerekir. Filtre kuruduktan sonra yerine takmak gerekir.
- Klimanın iç ünitesinin fan motorunu, elektronik kartını ve bağlantı noktalarını kontrol etmek gerekir. Herhangi bir hasar ya da gevşeme varsa onarmak ya da sıkıştırmak gerekir.
- Klimanın dış ünitesinin kondenserini, kompresörünü ve borularını kontrol etmek gerekir. Herhangi bir ezilme, çatlama ya da sızdırma varsa onarmak ya da değiştirmek gerekir.
- Klimanın dış ünitesinin üzerindeki toz, kir, yaprak gibi yabancı maddeleri temizlemek için hafif basınçlı su veya hava kullanmak gerekir.
Turkuaz Mühendislik; ısıtma, soğutma, havalandırma, klima ve mekanik tesisat alanlarında hizmet vermektedir. Ev ve iş yerinizdeki mekanik tesisat sistemlerinizin bakımını yılda bir kez Turkuaz mühendislik uzmanlarına yaptırmanızı tavsiye ederiz.
Ürün ve hizmetlerimizle ilgili her türlü bilgi, öneri, görüş ve çözüm taleplerinizi 0 212 274 86 86 (TM TM) numaralı müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçerek belirtebilirsiniz.
Memnuniyetinizi sağlamak bizim önceliğimizdir.
Comentarios