top of page
  • bburak77

Sıhhi tesisat sorunları nelerdir?


Bugün sizlere sıhhi tesisat sorunları hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Sıhhi tesisat, evlerimizde ve iş yerlerimizde suyun dağıtımı, kullanımı ve atılması için gerekli olan boru, armatür, vana, musluk, sifon, rezervuar gibi malzemelerden oluşan sistemdir. Sıhhi tesisatın sağlıklı ve verimli çalışması için düzenli olarak bakım yapılması ve olası arızaların hızlı bir şekilde giderilmesi gerekir.


Sıhhi tesisat sorunları çok çeşitli olabilir. Bazı yaygın sorunlar şunlardır:


- Su kaçağı: Borularda veya bağlantılarda meydana gelen çatlak, delik veya gevşeme sonucu suyun istenmeyen yerlere sızmasıdır. Su kaçağı hem su israfına hem de yapısal hasara neden olabilir. Su kaçağını tespit etmek için su sayacını kontrol etmek, duvarlarda veya tavanlarda ıslaklık veya küf olup olmadığına bakmak veya ses duyup duymadığınıza dikkat etmek gerekir. Su kaçağı olduğundan şüpheleniyorsanız mutlaka bir sıhhi tesisat ustası çağırmalısınız.

- Tıkanıklık: Lavabo, tuvalet, küvet veya duş gibi sıhhi tesisat elemanlarının içinde biriken saç, kıl, yağ, sabun artığı veya yabancı cisimler nedeniyle suyun akışının engellenmesidir. Tıkanıklık hem kullanım rahatsızlığına hem de kötü kokuya neden olabilir. Tıkanıklığı önlemek için sifonları temiz tutmak, lavaboya veya tuvalete atık madde dökmekten kaçınmak ve periyodik olarak sıcak su akıtmak gerekir. Tıkanıklık olduğunda ise kimyasal açıcılar yerine pompalama veya tel yöntemini denemek veya bir sıhhi tesisat ustası çağırmak gerekir.

- Basınç düşüklüğü: Musluklardan veya duştan yeterli miktarda su gelmemesi durumudur. Basınç düşüklüğü hem su tasarrufu sağlamak hem de konforlu bir kullanım sağlamak için önemlidir. Basınç düşüklüğünün nedenleri arasında borularda kireçlenme, hava sıkışması, vanaların kapanması veya su kaynağının azalması olabilir. Basınç düşüklüğünü gidermek için musluk filtrelerini temizlemek, vanaları kontrol etmek veya boruları değiştirmek gerekebilir.


Siz de sıhhi tesisat sorunları ile karşılaşırsanız panik yapmayın ve profesyonel yardım alın. Sizler için en uygun fiyat ve kalite garantisi ile hizmet veren sitemizi ziyaret edin ve ücretsiz teklif alın. Deneyimli sıhhi tesisat ustalarımız sizin için en iyi çözümü sunacaklardır.


Turkuaz Mühendislik; ısıtma, soğutma, havalandırma, klima ve mekanik tesisat alanlarında hizmet vermektedir. Ev ve iş yerinizdeki mekanik tesisat sistemlerinizin bakımını yılda bir kez Turkuaz mühendislik uzmanlarına yaptırmanızı tavsiye ederiz.


Ürün ve hizmetlerimizle ilgili her türlü bilgi, öneri, görüş ve çözüm taleplerinizi 0 212 274 86 86 (TM TM) numaralı müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçerek belirtebilirsiniz.


Memnuniyetinizi sağlamak bizim önceliğimizdir.

10 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page