top of page
  • bburak77

İdeal Uyku Sıcaklığı Nasıl Bulunur?

Güncelleme tarihi: 14 Nis 2023


Vücudumuzun uyurken rahat etmesini sağlayan ve uyku kalitesini etkileyen önemli bir faktördür. Peki ideal uyku sıcaklığı nedir? Araştırmalar, uyku sıcaklığının kişiden kişiye değişebildiğini, ancak genel olarak 18-22 derece arasında olması gerektiğini gösteriyor. Bu sıcaklık aralığı, vücudumuzun uyku evrelerine uyum sağlamasına ve melatonin hormonu salgılamasına yardımcı oluyor. Eğer uyku sıcaklığı çok yüksek veya çok düşük olursa, uykumuz bölünebilir, terleyebilir veya üşüyebiliriz. Bu da ertesi gün kendimizi yorgun ve halsiz hissetmemize neden olabilir. Uyku sıcaklığını ayarlamak için yapabileceğimiz bazı şeyler şunlardır:


- Yatak odasının havalandırılmasını sağlamak

- Yatak odasında aşırı ısı kaynaklarından kaçınmak (örneğin kalorifer, elektrikli battaniye, bilgisayar vb.)

- Uygun kumaştan yapılmış pijama ve nevresim kullanmak (örneğin pamuklu veya ipekli)

- Uyumadan önce çok sıcak veya çok soğuk içeceklerden kaçınmak

- Uyumadan önce duş almak (sıcak veya soğuk değil, ılık)


Enerji tasarrufu

Geceleri termostatınızı birkaç derece kısmak, enerji tasarrufu için harika bir yoldur. Programlanabilir bir termostatınız varsa, onu her gece genellikle yattığınız saat civarında otomatik olarak aşağı inecek şekilde bile ayarlayabilirsiniz.


Daha Ä°yi Uyumak

Termostatınızın derecesini düşürmek sadece enerji tasarrufu için iyi bir yol olmakla kalmaz, başka türlü sorun yaşıyorsanız uyumanıza da yardımcı olabilir. Siz uykuya daldıkça vücut ısınız biraz düşer, bu nedenle odanın sıcaklığını düşürmek bunun daha hızlı gerçekleşmesine yardımcı olabilir ve daha erken uykuya dalmanıza yardımcı olabilir.


Umarım bu yazı sizlere faydalı olmuştur. İyi uykular dilerim!


Turkuaz Mühendislik; ısıtma, soğutma, havalandırma, klima ve mekanik tesisat alanlarında hizmet vermektedir. Ev ve iş yerinizdeki mekanik tesisat sistemlerinizin bakımını yılda bir kez Turkuaz mühendislik uzmanlarına yaptırmanızı tavsiye ederiz.


Ürün ve hizmetlerimizle ilgili her türlü bilgi, öneri, görüş ve çözüm taleplerinizi 0 212 274 86 86 (TM TM) numaralı müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçerek belirtebilirsiniz.


Memnuniyetinizi sağlamak bizim önceliğimizdir.

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page