top of page
  • bburak77

Klimanız çok mu gürültülü çalışıyor? Bu sorunun birkaç olası nedeni ve çözümü olabilir.

Güncelleme tarihi: 14 Nis 2023


Klimayı sessize almak imkansız değildir ve size iyi bir gece uykusu ve komşularla daha iyi bir ilişki sağlayabilir. Bazen tek gereken biraz ses yalıtım malzemesidir veya mekanik bir onarım gerektirebilir. Klimaların ses çıkaran üç ana parçası vardır. Birincisi ve en gürültülüsü, dış kondansatördeki kompresördür. Bu parça soğutucu akışkanın basıncını değiştirir ve her çalıştığında çok fazla ses çıkarır. Gürültüye eğilimli diğer parçalar, kondenserdeki fanlar ve iç hava işleyicidir. Motorları fanlara güç veriyor ve onlar da kompresörlerle aynı ölçekte olmasa da gürültü çıkarıyor.


Ses Yalıtımını Kullanma

Dış mekan kondansatörleri için, kompresör ve fan motorunun çıkardığı gürültüyü emecek mahfazalar inşa etmek mümkündür. Kondansatörlerin evinizden gelen sıcak soğutucuyu soğutmak için yeterli hava akışına ihtiyacı var.


Mekanik Sorunlar

Cırlama, gıcırtı ve tıkırtı gibi tuhaf sesler, klimalarla ilgili mekanik sorunlara işaret eder. Sesler klima santralinden geldiğinde, sorun büyük olasılıkla üfleyici motor veya fanla ilgili sorunlardır. Bileşenlerin yağlanması gerekebilir, yataklar aşınmış olabilir veya kayışın ayarlanması gerekebilir. Dış mekanlarda, gürültünün kaynağı arızalı bir kompresör, kuru bir fan motoru veya kondansatörün içindeki gevşek bağlantılar olabilir. Yağlama ve ayarlamalar profesyonel bakımın bir parçası olduğundan, çoğu zaman rutin profesyonel bakım bu sesleri önler.


Sistem DeÄŸiÅŸiklikleri

Bir klima değişimine ihtiyacınız varsa, daha sessiz motorlar kullanan veya gürültüyü en aza indirmek için tasarlanmış bir kompresöre sahip yeni bir sistem arayın. Klima sistemlerinin desibel değerleri vardır ve sayı ne kadar düşükse sistem o kadar sessizdir.


Turkuaz Mühendislik; ısıtma, soğutma, havalandırma, klima ve mekanik tesisat alanlarında hizmet vermektedir. Ev ve iş yerinizdeki mekanik tesisat sistemlerinizin bakımını yılda bir kez Turkuaz mühendislik uzmanlarına yaptırmanızı tavsiye ederiz.


Ürün ve hizmetlerimizle ilgili her türlü bilgi, öneri, görüş ve çözüm taleplerinizi 0 212 274 86 86 (TM TM) numaralı müşteri hizmetlerimiz ile iletişime geçerek belirtebilirsiniz.


Memnuniyetinizi sağlamak bizim önceliğimizdir.

2 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page