top of page

Tatile Çıkmadan Önce: Yazın veya Kışın Eviniz İçin Güvenlik İpuçları ve Enerji Tasarrufu

Güncelleme tarihi: 14 Nis 2023



Tatil planları yaparken, evinizin güvenliğini ve enerji tasarrufunu da düşünmeniz gerekiyor. Çünkü uzun süreli seyahatlerde eviniz hem hırsızlara hem de gereksiz enerji tüketimine karşı savunmasız kalabilir. Bu yüzden tatile çıkmadan önce aşağıdaki ipuçlarını uygulayarak hem evinizin güvenliğini artırabilir hem de enerji faturalarınızı azaltabilirsiniz.


- Evinizin kapı ve pencerelerini kilitlediğinizden emin olun. Ayrıca değerli eşyalarınızı göz önünde bırakmayın veya güvenli bir yere saklayın. Evinizin içini gösteren perdeleri kapalı tutun veya açık bırakırsanız ışıkları yakın.

- Evinizin alarm sistemini aktif hale getirin. Alarm sisteminiz yoksa veya çalışmıyorsa, bir tanesini edinin veya tamir ettirin. Alarm sistemi evinizi hırsızlara karşı koruyacağı gibi, yangın veya su baskını gibi durumlarda da size haber verebilir.

- Evinizin elektrikli cihazlarını fişten çekin. Buzdolabı, derin dondurucu, su ısıtıcısı gibi sürekli çalışması gereken cihazlar hariç, diğer cihazları fişten çekerek hem enerji tasarrufu yapabilir hem de olası bir kısa devre veya yangın riskini azaltabilirsiniz.

- Evinizin ısıtma ve soğutma sistemlerini ayarlayın. Kışın evinizin donmaması için ısıtma sisteminizi en düşük dereceye ayarlayabilirsiniz. Yazın ise soğutma sisteminizi kapatın veya çok yüksek bir sıcaklığa ayarlayın. Böylece hem evinizin konforunu koruyabilir hem de gereksiz enerji harcamasını önleyebilirsiniz.

- Evinizin su vanalarını kapayın. Tatile çıkarken evinizin ana su vanasını kapatarak olası bir su baskını veya sızıntısını engelleyebilirsiniz. Ayrıca bitkileriniz için damla sulama sistemi kurabilir veya komşularınızdan yardım isteyebilirsiniz.

-Işıklarınızı Zamanlayıcıları Açın. Önerdiğimiz güvenlik önlemlerinden biri, ışıklarınızı zamanlayıcılara koymaktır. Bu, evinize yaşanmış bir görünüm verecektir.

- Evinize güvenilir bir bakıcı bulun. Tatile çıkarken evinize güvendiğiniz bir komşu, arkadaş veya akrabanızdan bakmasını isteyebilirsiniz. Böylece eviniz boş görünmeyecek ve olası bir sorun durumunda size haber verebileceklerdir. Ayrıca evcil hayvanlarınız varsa onlarla da ilgilenebilirler.


Tatile çıkarken eviniz için bu ipuçlarını uygulayarak hem güvenliğini sağlayabilir hem de enerji tasarrufu yapabilirsiniz. Böylece tatiliniz boyunca evinizle ilgili endişelenmeden keyifli zaman geçirebilirsiniz. İyi tatiller!


Turkuaz Mühendislik, klima, havalandırma, soğutma ve mekanik tesisat alanlarında hizmet vermektedir. Ayrıca ev ve iş yerinizdeki mekanik tesisat, yangın ve güvenlik sistemlerinizin bakımını yılda bir kez bir Turkuaz mühendislik uzmanlarına yaptırmanızı tavsiye ederiz.


Ürün ve hizmetlerimizle ilgili her türlü bilgi, öneri, görüş ve çözüm taleplerinizi 0 212 274 86 86 (TM TM) numaralı müşteri hizmetlerimiz ile iletişime gecebilirsiniz.Her noktada memnuniyetinizi sağlamak bizim önceliğimizdir.





1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page